QUESTIONS RELATED CODE OF
ETHICS



DESIGNATION




Whether a Chartered Accountant in practice
can use designation being a functionary like
‘Municipal Councilor’?



\

PROJECTION
AS
PRACTIONER




Can ‘Insolvency Professional’ or ‘Registered
Valuer’ be mentioned by member in practice
on his visiting cards, letter heads and other
communication?



Can a Chartered Accountant in practice give
the date of setting up the practice or date of
establishment on the letterheads and other
professional documents, etc.?



Whether the designation “Chartered
Accountant” along with the name of Chartered
Accountants Firm can be used on the greeting
cards or invitations?



ADVERTISEMENT
GUIDELINES




Can a Chartered Accountants firm give
advertisement in relation to Silver, Diamond,
Platinum or Centenary celebration of the
firm?



Whether a member in practice can advertise
their services on social networking websites
like facebook, Twitter etc.?



Given that members can advertise through a
‘Write-up’ only as mentioned in clause(7) of
part-I of First Schedule to the CA Act, 1949,
what is the meaning of a “Write-up’?



ADVERTISEMENTS




Can a member in practice print QR (Quick
response) code on his visiting cards,
facilitating easy access to information?



MANAGEMENT
CONSULTANCY
SERVICES




N
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Can a member in ©practice render
Management Consultancy and other services?



ROLE OF CA - OTHER
THAN IN FULL TIME
TRADITIONAL

PRACTICE




Can a member in practice be a sleeping
partner in family business concern?



Whether a member in practice being a

Karta/representative of HUF can do business
9
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DIRECTORSHIP
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Whether a member in practice who was
Auditor of a company, can accept position of
Independent director after completion of
Audit assignment?
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Whether a Firm of Chartered Accountants can
undertake the assignment of Management
Consultancy Services of a company where a
partner of the Firm is Director Simplicitor?
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Whether a member in practice can become a
Managing director or a whole-time director in

a Company registered under Section 8 of
Companies Act, 2013?



23

Whether a member in practice who earlier
held the position of Director Simplicitor/
Independent Director in a company, accept
audit assignment of the company after
completion of his tenure as director?



THANK YOU




